Clovek

neskoncnost

It takes a loveheartmind to be allpossible.

Transcedenca

kosarica

0

01.06.2019

2 min

Mednarodno pesniško srečanje

Tudi letos se bodo pesniki srečali v Kostanjevici na Krki

Vir: Posavski obzornik

V kostanjeviški Galeriji Božidar Jakac bo v soboto, 1. junija, ob 19. uri jubilejno peto mednarodno pesniško srečanje, ki ga organizira pesnik Miro Tičar iz Velikega Mraševega.

Srečanja pesnikov so se začela februarja 2015 v Kmečkem hramu v Kostanjevci na Krki v soorganizaciji s kostanjeviškim oddelkom Valvasorjeve knjižnice Krško in njenim vodjo Alenko Žugič Jakovina, tega leta sta bili nato še dve srečanji. Leta 2016 so organizirali srečanje pred Lamutovim likovnim salonom, kjer je kot glasbena gostja nastopila Lara Jankovič. Leta 2017 so prvič organizirali srečanje v Galeriji Božidar Jakac, kot glasbeni gost pa je sodelovala skupina Sentimento Bend iz Zagreba. Lani je bilo srečanje ponovno v galeriji, tokrat sta bila glasbena gosta Nina Berger in Miha Koretič. »V teh letih se je na odru zvrstilo na stotine pesnikov iz prostora bivše skupne države, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije,« pravi pobudnik in organizator srečanj Miro Tičar, avtor dveh samostojnih pesniških zbirk. Pri vodenju dogodkov sta sodelovali Alenka Žugič Jakovina in Carmen L. Oven, na vsakem dogodku pa so predstavili po dva avtorja. Dogajanje so vedno popestrili z ogledom Kostanjevice na Krki, Kostanjeviške jame, Galerije Božidar Jakac, obešanjem pesmi na Kostanjeviške mostove …

Letošnje srečanje predstavlja mali jubilej, saj bo na vrsti že peto leto zapored. »Zato smo v goste povabili dva uveljavljena književnika, in sicer Enesa Kiševića iz Zagreba in Glorjano Veber iz Polzele. Kot glasbeni gost bo letos nastopila skupina Renessans iz Sarajeva,« pravi Tičar in poudari, da jih vsa leta podpirata Občina Kostanjevica in njen župan Ladko Petretič, Galerija Božidar Jakac in njen direktor Goran Milovanović, letos pa so k sodelovanju pritegnili tudi Javni sklad za kulturne dejavnosti. Na to pesniško manifestacijo organizator vabi vse ljubitelje žlahtne besede, dobre glasbe. Letos se je za branje poezije prijavilo 28 avtorjev.

***

Kmalu več fotografij ...