neskoncnost

Language frequencies

kosarica

0

30.03.2023

2 min

Festival na Slovaškem

Festival Ars Poetica, ki poteka vsako leto v Bratislavi, si prizadeva predstavljati poezijo kot interdisciplinarno področje, kar ni razvidno zgolj iz filmskega oddelka Ars Poetice, ampak tudi iz posebnih multimedijskih programov, ki združujejo poezijo z videom in glasbo.

Do leta 2023 je festival, ki je tokrat potekal med 30. in 31. marcem, gostil več kot tristo pesnikov, najbolj izstopajoče in tudi vzpenjajoče zvezde z vsega sveta, med njimi tudi zmagovalce nagrade T.S. Eliot, ameriške pesniške laureate idr. Vsako leto se pesniška dela udeležencev festivala Ars Poetica pojavijo v skoraj 400-strani obsežni festivalski antologiji, kjer so predstavljeni njihovi teksti v izvirnem jeziku, slovaških prevodih in tudi v drugih jezikih.

Festivala, na katerem sem poleg klasičnega branja poezije predstavljala tudi videopoezijo, sem se udeležila na podlagi povabila direktorja festivala, pisatelja in pesnika Martina Solotruka ter priporočila Versopolisa, mednarodne platforme slovenske založbe Beletrina. Hrvaško je zastopala pesnica Ana Brnardić.