Clovek

neskoncnost

It takes a loveheartmind to be allpossible.

Transcedenca

kosarica

0

17.10.2019

2 min

71. frankfurtski knjižni sejem

Frankfurtski knjižni sejem: Umetna inteligenca in sanje v nas

V Nemčiji se danes začenja 71. frankfurtski knjižni sejem, ki pa bo vrata za širšo javnost odprl šele v soboto. Častna gostja je tokrat Norveška, z nacionalno stojnico pa bo na svojo literaturo opozarjala tudi Slovenija. Drago Jančar bo gost znamenite Modre zofe.

Vir: Dnevnik

(povzetek)

Novi slovenski prevodi

Na 90 kvadratnih metrov veliki stojnici pod okriljem Javne agencije za knjigo se bo mednarodni javnosti predstavljala tudi Slovenija, ki bo častna gostja sejma leta 2022. Letos bomo ponudili šest založniških postaj, na katerih bodo sestankovali predstavniki založb Pivec, Sodobnost International, Goga, Miš, Sanje in MorfemBeletrina in Mladinska knjiga bosta sodelovali s samostojnimi stojnicami, podobno velja za tiskarsko podjetje DZS grafika. Na otroškem prizorišču Frankfurt Kids bo mogoče najti še 26 slovenskih otroških knjig, vključenih v pregledno razstavo tovrstnega čtiva z vsega sveta.

Sicer pa bodo slovenske barve na devetih dogodkih zastopali še Aleš ŠtegerGlorjana VeberJurij Hudolin in Drago Jančar, slednji – ob nemškem prevodu romana In ljubezen tudi – na znameniti Modri zofi, najuglednejšem sejemskem prizorišču. Kulinarične čare bo predstavljala Anita Šumer z mednarodno uspešnico Drožomanija, na srečanju za prevajalce pa bodo sodelovale tudi sicer zelo aktivne medjezikovne posrednice Tanja PetričAmalija Maček in Nina Medved.