Clovek

neskoncnost

It takes a loveheartmind to be allpossible.

Transcedenca

kosarica

0

13.12.2019

1 min

Slovenska poezija na turneji po Španiji

Pesmi bodo brali v slovitem kulturnem središču Residencia de Estudiantes

Vir: RTV SLO

Pesnica Glorjana Veber ter pesnika Tibor Hrs Pandur in Andrej Medved se podajajo na turnejo po Španiji, ki se začenja danes in bo trajala do 17. decembra. S pesniškim triom bo potovala tudi prevajalka Veronika Rot.

V Madridu se bodo srečali z Mercedes Cebrian, Eriko Martinez in Carlosom Aganzom, španskimi pesniškimi kolegi, ki so lani gostovali v Sloveniji.

Na Dnevih poezije in vina leta 2018 je šest poetov vzajemno prevajalo svojo poezijo in jo nato bralo na festivalskih dogodkih.

V prihodnjih dneh bodo ustvarjali na dvodnevni prevajalski delavnici v priznanem kulturnem središču Residencia de Estudiantes. Tam so nekoč živeli in ustvarjali sloviti umetniki, med njimi so bili Federico Garcia Lorca, Salvador Dali, Luis Bunuel in številni drugi.

Prav tam bo v soboto potekalo veliko pesniško branje. Naslednje branje sledi v ponedeljek in se bo odvilo v Kulturnem liceju Berte Wilhelmi v Granadi, so sporočili z založbe Beletrina, ki dogajanje organizira.

Pri pripravi turneje je Beletrina sodelovala s slovenskim veleposlaništvom v Madridu, Residencio de Estudiantes, združenjem Asociacion del Diente de Oro in Granado, Unescovim mestom literature. Turnejo, ki je del Beletrininega programa mednarodnega sodelovanja, je podprla Javna za knjigo za knjigo RS.

***