neskoncnost

Language frequencies

kosarica

0

04.09.2019

3 min

20. Slavičev večer

Slavičev večer poteka v spomin na dr. Matija Slaviča, enega izmed glavnih akterjev priključitve Prekmurja matičnemu narodu. Tokrat je potekal v organizaciji KUD Križevci pri Ljutomeru in Občine Križevci.

Učenci višjih razredov Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru so se pred začetkom večera predstavili s stojnico v Kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru. Na stojnici so predstavili dokumente o delu in življenju dr. Slaviča ter svoje raziskovalne naloge in likovna dela na to temo.

Na prireditvi so sodelovali učenci OŠ Križevci in dijaki filmskega oddelka GFML Ljutomer pod mentorstvom Dunje Zupanc ter literati dr. Glorjana Veber, dr. Lajos Bence in Branko Pintarič, ki jih je z violino spremljala Mirjam Mah Pintarič. Prireditev so popestrili še plesalka sodobnega plesa Katja Kosi, bobnar Jože Zadravec ter glasbeniki Marko Banda.

Učenci OŠ Križevci so se na platnu predstavili s kratkim filmom, ki je bil del projekta Matija Slavič - Naš junak. Prireditev sta režirala Robert Jurak in Dunja Zupanc.

Vir | Prlekija on net