Clovek

neskoncnost

It takes a loveheartmind to be allpossible.

Transcedenca

kosarica

0

book
book

MODRÓKO, AKAŠEJKE – 500 akašejk oz. misli o ŽIVLJENJU, spisanih iz AKAŠKEGA POLJA / Edinstvena cena: PLAČAJ SVOBODNO / Prva izdaja: maj 2020 / Ponatis na voljo od oktobra 2020

€0.01

Dodaj v košarico

 

 

 

(!)    Cena knjige je PLAČAJ SVOBODNO  

(?)    Plačaj svobodno pomeni, da za knjigo plačaš, kolikor presodiš. 

(!)    Na ta način se osredotočam na tiste lastnosti naše družbe, ki jih je potrebno krepiti: zaupanje, poštenost, zavedanje, pravičnost in vrednost

(...)  To storiš tako, da 1 centu dodaš poljubno vrednost donacije, ki ji je dodana minimalna poštnina

(!)    Hvala Ti iz dna Srca.

 

 

MODRÓKO, AKAŠEJKE

500 akašejk iz Akaškega polja

Ob koncu predstavitve vsebine Modróka 

ti poklanjam 100 od 500-ih akašejk.

 

 

Avtorica: Glorjana Veber

Izdajatelj: KUD AAC Zrakogled

Soizdajatelj: Umetniško združenje Hyperion

Kraj in leto izida: Koper, maj 2020

Urednik: Gašper Malej

Lektura: Gašper Malej

Korekture: Gašper Malej, Glorjana Veber

Oblikovanje: Jure Tovrljan

Tisk: Grafika Soča, d.o.o.

Mockup knjige: Bor Jarh

 

Število strani: 512

Naklada: 500 / maj 2020

1. Ponatis: 300 / oktober 2020

Dimenzije: 155 x 155 x 47,5 mm

Vezava: trda, šivano z nitjo, okrogel hrbet

Ovitek: UV spot parcialno lakiranje, folija zlata metalik

Zaznamovalni trak: temno rdeč

 

 

Posvetilo

Iščeš Človeka?

 

Tam je, kjer so tvoja stopala.

Zato akašejke posvečam tebi in vsem nam,

da bi razumeli življenjske preizkušnje,

živeli bolj kakovostno in za sabo pustili boljši svet.

Naj bo ta knjiga vdih, da skupaj ustvarimo novo

človeštvo.


 

 

 

 

 

O knjigi

Akašejke so spoznanja, kako živeti,

da bi v sebi prepoznali srečo, zadovoljstvo in mir.

 

 

Napisane so, da bi ljudje z njihovo pomočjo dvignili svojo zavest in dosegli zavedanje. Da bi razumeli življenjske preizkušnje in zato živeli bolj kakovostno ter za sabo pustili boljši svet. Ker je napredek družbe rezultat zavedanja in ne mehanskih aktivnosti.

 

Poznamo na tisoče pravil in napotkov, kako živeti, a akašejke so resnice, ki izvirajo iz Akaše. Akaša v sanskrtu predstavlja primarno substanco, eter, vesolje, prostor, nebo, iz nje vse izvira in ona vse prežema.

  

Nedavna odkritja kvantnih fizikov so v vesolju, ki deluje kot dinamična struktura, prepoznala obstoj Akaše. Poimenovali so jo univerzalno informacijsko polje oziroma kozmična zavest, ki je nosilka informacij v vesolju. Ničelno polje Akaše ali „A-polje“ so definirali kot nespremenljiv spomin vesolja, ki vsebuje energije, iz katerih izvirajo atomi, planeti, galaksije, živa bitja, zavest.

 

To so skozi zgodovino človeštva ugotavljali številni mistiki, o tem polju pričajo vse religije. Leta 1927 se je s fizikom Wernerjem Heisenbergom prvič pojavila znanstvena teza, da v vesolju obstaja bazična energija, ki je vir vseh pojavov.

 

Branja Akaše in njenih informacij so se posluževali veliki umi. Najbolj znan med njimi je izumitelj Nikola Tesla. Učil se je pri svojem prijatelju, velikem hinduističnem duhovnem učitelju 19. stoletja, Swamiju Vivekanandi. Z njegovo pomočjo je Tesla, denimo, prišel do revolucionarnih dognanj o energiji, ki so bila zapisana že v sanskrtskih rokopisih, hkrati pa mu je pomagal razvijati zavedanje za dostop do znanja iz akaškega polja.

 

Do njega lahko dostopa vsak skozi meditacijo, intuicijo, z notranjim vpogledom in na druge načine, ki zahtevajo razvit šesti čut in čisto duhovno zavest. Zato je danes branje Akaše predvsem v domeni „poznavalcev obrti“, ki so vešči tovrstnega branja.

 

Branje Akaše zahteva skoncentrirano dojemanje, globoko duhovno predanost in čuječnost do informacij, ki prihajajo v zavedanje poslušalca oz. zapisovalca. Na ta način je bilo v štirih dneh, brez predaha, zapisanih več tisoč misli. Petsto jih je zbranih v pričujoči knjigi. Zaradi okoliščin in postopka nastanka nosijo v sebi visoko in čisto duhovno frekvenco. Zaradi načina nastajanja so poimenovane akašejke.

 

Sleherna akašejka je celovita – je svetel in močan energetski svet. Zato knjige ni potrebno brati, kot narekujejo strani, ampak kot nas pokličejo. Pomembno je, da vsako prebrano akašejko darujemo sebi,  ji namenimo ustrezen čas. Naj bodo to trenutki, ki jih posvetimo svojemu bistvu. S tem, ko se posamezni akašejki odpremo, nam njena pozitivna energija, vibracija in harmonija, oz. njen energetski zapis, lažje pomagajo – k razumevanju lastnega življenja, dvigovanju zavedanja in odkrivanju rešitev, ki jih potrebujemo.

 

Ugotovitve kvantnih fizikov so pokazale, da smo z zavestjo preko Akaše vsi povezani v eno. Zato z ozaveščanjem in udejanjanjem sporočil, ki jih nosijo akašejke, ne spreminjamo samo svojega življenja. Tako ne raste zgolj posameznikova zavest. Dognanja znanstvenikov potrjujejo, da svet vedno ustvarjamo skupaj.

 

Akašejke so zato uvid, navdih, spodbuda in obogatitev našega življenja, ki se prične z odnosom do najsubtilnejšega v nas – energije. Znanost je dokazala, da energije ni mogoče uničiti in da se nenehno spreminja.

 

Kozmična energija se manifestira v vseh „jazih“, v vseh nas, ki se dojemamo kot individualna bitja. V času koronavirusa, ko je knjiga, sicer spisana leta 2018, izšla, smo se začeli zavedati, kako bistveno bolj smo povezani. Virus je z vsem, kar ga spremlja, zrcalo stanja duha v današnji družbi.

 

Zato s tem, ko gradimo odnos do sebe, dajemo sebi in svetu priložnost za razvoj. Tako prerastemo konflikte, stres, tesnobo, strah, dileme, razočaranja in druge negativne izkušnje, ki v naše telo vnašajo težo in nemir.

 

Temelj knjige Modróko je človek – nov človek, rojen iz starega. Da bi razumeli naše zdajšnje življenje in pot, je potrebno, da vzdigujemo svoje zavedanje. Vprašati se moramo, kako si lahko v času preizkušenj in rasti sami pomagamo. Bodisi na osebni bodisi na poklicni poti.

 

Čas, ki ga živimo, nam je pokazal, da način, na katerega smo večinoma živeli doslej, ne zadovoljuje potreb našega notranjega sveta. Živimo v svetu težkih gospodarskih, političnih, socialnih, okoljevarstvenih, zdravstvenih, osebnih in drugih izzivov, a hkrati tudi v svetu neizmernih priložnosti.

 

Zato je bistveno, da ob tehnologiji, ki nam je na razpolago, v nas obudimo človeka, ki bo prerasel, kar ga omejuje. Da bo znal najti akaške zmožnosti črpanja znanja in dal življenju na Zemlji svetlejšo, naravi bližjo izkušnjo bivanja.

 

Potovanje vase je vedno potovanje v neznano.

 

 

 

 

 

 

Spremna beseda

Gašper Malej

Naklonjenost sil

 

 

Pričakovati bi bilo mogoče, da je pogled, s katerim neko knjigo pospremi na pot njen urednik, „notranji“, a hkrati „zunanji“ – zmožen razmeroma nepristransko vzpostaviti tudi širši kontekst, ki omogoča natančnejši razmislek o njeni vsebini. A če kateri, potem je ta čas „zdaj“ pokazal, da v samem jedru nič ni „zunaj“ in „drugje“, da smo lahko samo „tukaj“ in da je ta nezanesljivi „sedanji“ trenutek edino možno izhodišče, iz katerega lahko – prešibki – govorimo.

 

In kaj je lahko drugega v srcu tega izrekanja kot izrek sam in tisto, kar – dobesedno – izreka? Oziroma da nas to izrekanje vabi, da (se) ob njegovi spremljavi izrekamo še sami, kar bi skoraj lahko poimenovali – dialog? V katerega seveda, tako kot v zbirko izrekov Modróko Glorjane Veber, vstopamo z različnih ravni zavedanja, kar je dobro imeti pred očmi in takoj sprejeti. Kakor tudi, ko vzpostavimo stik z besedilom, občasne metaforične zgostitve in druge jezikovne preskoke, ki v sfero izkustva vtkejo poezijo in nakažejo njuno tesno prepletenost.

 

Tu je še igriva skromnost izrekanja, ki nujno uravnoteži bremena največjih podvigov. In čeprav mi je bilo pri nastajanju knjige Modróko Glorjane Veber dano sodelovati vse do tega trenutka, si kot njeno „usodo“ lahko zamišljam samó potovanje v neznano: a silam, ki so botrovale že njenemu nastanku, gre zaupati in se jim prepustiti. Naj bodo naklonjene tudi bralkam in bralcem.

 

 

Zate 100 od 500-ih Akašejk iz knjige Modróko, Akašejke.

 

 

 

 

 

. Kamnito srce se razbije, voščeno se stopi, papirnato odpihne prva sapa. Srce, prepojeno z ljubeznijo, objame vsa tri.

 

. Ne moremo dobiti tistega, kar si želimo, ampak tisto, kar je resnično.

 

. Celoviti ljudje presežejo zmago in poraz.

 

. Vrata rešitve so točno tam, kjer so tvoja stopala.

 

. Okoliščine ne spremenijo tega, kar smo.

 

. Kar je potlačeno, sili na površje.

 

. Razočaranja so v skladu z razvojem, ki ga potrebujemo.

 

. Učitelji modrega učenca niso nikoli slabi.

 

. Um je okvir slike, sonce in nebo sta okrog njega.

 

. Izkušnja ničesar ne pokvari.

 

. Ego izgublja priložnost neznanega z varnostjo in nadzorom, ki se imenuje obvladovanje.

 

. Ne sodi človeških napak, njihovo nezavedanje je najhujša kazen.

 

. Brez delitev noben del ne umanjka.

 

. Ko nič ni tvoje, nisi samo od človeštva, v tebi je vesolje.

 

. Zrelo jabolko ti narava sama spusti v naročje.

 

. V prebujenosti ni niti sanjanja niti spomina na prebujenje.

 

. Na svetu ni tako skritega, nevarnega in krutega vladarja, kot je um.

 

. Ko odvržeš svojo osebnost, ugledaš lepoto duše.

 

. Veseli se zunanjega sveta, veseli se laži, veseli se zablod, ki vodijo k notranjemu svetu, resnici in razsvetljenju.

 

. Vzdrževanje mnenj ovira iskanje resnice.

 

. Doseganje se dogaja na ravni ega, prebujanje na ravni duše.

 

. Ko spregledaš obleko, vidiš krojača.

 

. Svoj vid prilagajamo svojim mislim. Poglej rožo kot rožo, ne kot svoj spomin.

 

. Ni napačnih in ni pravilnih poti, so različne smeri, ki vodijo k izvoru.

 

. Ljudje se radi odtujijo od tistih, ki so preveč srečni za njihovo žalost.

 

. Osvobodi se vseh poimenovanj, osvobodi se osvoboditve.

 

. Vse življenje se igraj tako kot roža, ki v igri ne rani dežja, zraka, vetra, zemlje in sebe.

 

. Ne samo človek, tudi hrana ima svojo pot in spomin na doživeto.

 

. Izkustvo univerzalne energije rodi ponižnost.

 

. Dokler smo ranjeni zaradi preteklosti, živimo v njeni rani.

 

. Dokler iščeš lastno korist, je tvoja izkušnja ljubezni kalna.

 

. Lakomnost je pomanjkanje, védenje je neustrašnost, večnost je prenehanje.

 

. Miruj. Ljubezen ni posel.

 

. Iluzija in zmage so kot sladkarije. Ko jih prvič pokusiš, si jih želiš več. In kar je več, ni nikoli dovolj za mir in ljubezen.

 

. Dokler ne steče voda skozi tvoja usta, si žejen, ne glede na to, kaj prebereš.

 

. Vsaka ptica prispeva k lepoti neba. Vsak kamen prispeva k lepoti Zemlje. Vsak človek naj prispeva k lepoti življenja.

 

. Prepoznavanje preprostih stvari je največja preizkušnja človekove lepote.

 

. V ljubezni ni čakanja, je predaja čudovitemu valovanju.

 

. Ko prisluhnemo svoji božanskosti, ponižnosti in celovitosti, se vrnemo k človečnosti.

 

. Vsak zid ima nad sabo nebo.

 

. Ni prepovedano ljubiti, ni se prepovedano zahvaliti, ni prepovedano odpuščati, ni prepovedano delati, ni prepovedano sanjati,

ni se prepovedano truditi, ni prepovedano biti sočuten, nihče nam ni vzel najpomembnejšega.

 

. Če med hojo ne slišiš stvarstva, hodiš prehitro.

 

. Razsvetljenje nima trebuha.

 

. Kadar se ne razumemo, se ne poznamo dovolj dobro.

 

. Lepota ne nosi sledov orodja.

 

. Šibkost se ne izkorišča, v šibkost se vlaga.

 

. Iskrenost in sreča sta vedno brez namena.

 

. Ni duše v telesu, telo je v duši.

 

. Bodi raje celota, med déli je vedno nesporazum.

 

. Dokler sloniš na predstavi jaza, nastopaš v drami.

 

. Ljubezen na piedestalu je težje dosegljiva.

 

. Znanje zahteva dokaze in na koncu vojno.

 

. Zabavaj se na svoj račun in ne boš niti dolžnik niti upnik.

 

. Napredek družbe je rezultat dviga zavesti in ne mehaničnih aktivnosti.

 

. Popolna pozornost se kaže v popolni prepustitvi.

 

. Zunanji pogoji niso zato, da nam vladajo, ampak da jih presežemo.

 

. Ne sodeluj v ignoriranju, sodeluj v nenavezani ljubezni.

 

. Vsak človek ima v sebi plovilo za potovanje skozi prostor in čas.

 

. V višje svetove se vstopa skozi ponižnost, ki je potrebna za nesebično poslušanje.

 

. Naravna hierarhija ni izkoriščanje podrejenosti ali nadrejenosti, ampak ureditev.

 

. Bosa hoja je počasnejša, ker naredi stopala bolj čuteča in odporna.

 

. Lastne poti ne najdeš z metanjem polen drugim pod noge.

 

. Ljubezen ne ozdravi iluzije, za ljubezen je potrebno najprej ozdraviti iluzijo.

 

. Ko se prenehaš dopolnjevati z dosežki, nisi vezan niti na sebstvo.

 

. Več kazni kot ima neka družba, več slabega zgleda ustvarja.

 

. Nepoštene poti so brez strasti in poguma.

 

. Edini resnični prenos znanja je iz duha v duha.

 

. Skrivnost večnega življenja je ravno prav skrita, da jo najde človek, ki išče resnico in ne koristi.

 

. Svet ne čaka, da ga rešimo, svet deluje.

 

. Če že uporabljaš um, naj um ne izrablja tebe.

 

. Ko imamo v sebi ljubezen, ne potrebujemo tega, da bi nam jo kdo vrnil.

 

. Ljudje radi odnehamo pri prvi ponujeni rešitvi, medtem ko nas v duši čaka resnična.

 

. Bolečina v telesu je kot voda v kozarcu. Ko stoji predolgo, zariše rob.

 

. Ko je svoboda od nekoga dana, to ni svoboda.

 

. Besede niso sonce, ki ga opisujejo.

 

. Ljubezen ne potrebuje obrambe.

 

. Ničesar si ne lastimo, nam je pa marsikaj dano.

 

. Če nekomu pomenimo nič, mu to čim prej dajmo.

 

. Maske so lepe za hip, preden so snete.

 

. Ignoriranje je najdražja neaktivnost.

 

. Strpnost do drugih si vzamemo sami.

 

. Dobri izgovori vodijo v slabe poraze.

 

. V spoznanju so razočaranja navidezna.

 

. Strah nas hromi, previdnost nas dela dejavne.

 

. V sedanjost se prispe s prisotnostjo.

 

. Če si mravlja, se nebo začne prej.


. Podcenjevanje drugih je precenjevanje samega sebe.

 

. Če se bojimo smrti, se bojimo življenja.

 

. V družbi, ki vzgaja zavedanje, ni nasprotnikov.

 

. Streha se dotika neba ne glede na to, čigava je.

 

. Zemlja raste iz jasli našega zavedanja.

 

. Izbor iz koristoljubja je izbor iz strahu.

 

. Karkoli storimo, je vedno naše.

 

. Želja po obvladovanju življenja izvira iz strahu pred predajo življenju.

 

. Kultura ne pljuva čez človeka, ki pljuva.

 

. Ko ljudje skrbimo drug za drugega, nihče ne krade.

 

. Ne zna si vsakdo privoščiti vonja rože.

 

. Kar nisi, se vidi.

 

. V človeku, ki je s stvarstvom povezan v eno, ni prostora za egocentričnost.

 

. Dovoli, da te nadvlada milost stvarstva, ki prihaja iz tebe.