neskoncnost

Language frequencies

kosarica

0

book
book

MODRÓKO | 500 akašejk | 512 strani | 2 ponatisa | cena PLAČAJ SVOBODNO

€0.01

Dodaj v košarico

 

Avtorica | Glorjana Veber Urednik in lektor | Gašper Malej | Korekture | Gašper Malej | Glorjana Veber | Izdajatelj | KUD AAC Zrakogled | Soizdajatelj | Umetniško združenje Hyperion Oprema, oblikovanje in postavitev | Jure Tovrljan | Tisk | Grafika Soča, d.o.o. | Naklada | 500 | 1. ponatis | 300 2. ponatis | 200 | Vezava | trda | šivano z nitjo | okrogel hrbet | Ovitek | UV spot parcialno lakiranje | folija zlata metalik | Zaznamovalni trak | temno rdeč | Dimenzije | 155 | 155 | 47,5 mm Kraj in leto | Koper 2020  

 

(!)  Cena knjige je PLAČAJ SVOBODNO  

(?)  Plačaj svobodno pomeni, da za knjigo plačate, kolikor presodite. 

(!)  Na ta način se osredotočam na tiste lastnosti naše družbe, ki jih je potrebno krepiti: zaupanje, poštenost, zavedanje, pravičnost in vrednost. 

(...)  To storite tako, da 1 centu dodate poljubno vrednost donacije, ki ji je dodana minimalna poštnina. 

(!)  Hvala vam.

 

Videouvod iz knjige | Pika

Ob koncu predstavitve vsebine knjige Vam poklanjam 40 od 500-ih akašejk. 

 

Posvetilo

Iščeš Človeka?

 

Tam je, kjer so tvoja stopala.

Zato akašejke posvečam tebi in vsem nam,

da bi razumeli življenjske preizkušnje,

živeli bolj kakovostno in za sabo pustili boljši svet.

Naj bo ta knjiga vdih, da skupaj ustvarimo novo

človeštvo.

 

O knjigi

Akašejke so spoznanja, kako živeti, da bi v sebi prepoznali srečo, zadovoljstvo in mir. Napisane so, da bi ljudje z njihovo pomočjo dvignili svojo zavest in dosegli zavedanje. Da bi razumeli življenjske preizkušnje in zato živeli bolj kakovostno ter za sabo pustili boljši svet. Ker je napredek družbe rezultat zavedanja in ne mehanskih aktivnosti. Poznamo na tisoče pravil in napotkov, kako živeti, a akašejke so resnice, ki izvirajo iz Akaše. Akaša v sanskrtu predstavlja primarno substanco, eter, vesolje, prostor, nebo, iz nje vse izvira in ona vse prežema. Njen obstoj so prepoznala nedavna odkritja kvantnih fizikov v vesolju, ki deluje kot dinamična struktura. Poimenovali so jo univerzalno informacijsko polje oziroma kozmična zavest, ki je nosilka informacij v vesolju. Ničelno polje Akaše ali „A-polje“ so definirali kot nespremenljiv spomin vesolja, ki vsebuje energije, iz katerih izvirajo atomi, planeti, galaksije, živa bitja, zavest. To so skozi zgodovino človeštva ugotavljali številni mistiki, o tem polju pričajo vse religije. Leta 1927 se je s fizikom Wernerjem Heisenbergom prvič pojavila znanstvena teza, da v vesolju obstaja bazična energija, ki je vir vseh pojavov.

 

Branja Akaše in njenih informacij so se posluževali veliki umi. Najbolj znan med njimi je izumitelj Nikola Tesla. Učil se je pri svojem prijatelju, velikem hinduističnem duhovnem učitelju 19. stoletja, Swamiju Vivekanandi. Z njegovo pomočjo je Tesla, denimo, prišel do revolucionarnih dognanj o energiji, ki so bila zapisana že v sanskrtskih rokopisih, hkrati pa mu je pomagal razvijati zavedanje za dostop do znanja iz akaškega polja. Do njega lahko dostopa vsak skozi meditacijo, intuicijo, z notranjim vpogledom in na druge načine, ki zahtevajo razvit šesti čut in čisto duhovno zavest. Zato je danes branje Akaše predvsem v domeni „poznavalcev obrti“, ki so vešči tovrstnega branja. Zahteva skoncentrirano dojemanje, globoko duhovno predanost in čuječnost do informacij, ki prihajajo v zavedanje poslušalca oz. zapisovalca. Na ta način je bilo v štirih dneh, brez predaha, zapisanih več tisoč misli. Petsto jih je zbranih v pričujoči knjigi. Zaradi okoliščin in postopka nastanka nosijo v sebi visoko in čisto duhovno frekvenco. Zaradi načina nastajanja so poimenovane akašejke. Sleherna akašejka je celovita – je svetel in močan energetski svet. Zato knjige ni potrebno brati, kot narekujejo strani, ampak kot nas pokličejo. Pomembno je, da vsako prebrano akašejko darujemo sebi,  ji namenimo ustrezen čas. Naj bodo to trenutki, ki jih posvetimo svojemu bistvu. S tem, ko se posamezni akašejki odpremo, nam njena pozitivna energija, vibracija in harmonija, oz. njen energetski zapis, lažje pomagajo – k razumevanju lastnega življenja, dvigovanju zavedanja in odkrivanju rešitev, ki jih potrebujemo.

 

Ugotovitve kvantnih fizikov so pokazale, da smo z zavestjo preko Akaše vsi povezani v eno. Zato z ozaveščanjem in udejanjanjem sporočil, ki jih nosijo akašejke, ne spreminjamo samo svojega življenja. Tako ne raste zgolj posameznikova zavest. Dognanja znanstvenikov potrjujejo, da svet vedno ustvarjamo skupaj. Akašejke so zato uvid, navdih, spodbuda in obogatitev našega življenja, ki se prične z odnosom do najsubtilnejšega v nas – energije. Znanost je dokazala, da energije ni mogoče uničiti in da se nenehno spreminja. Kozmična energija se manifestira v vseh „jazih“, v vseh nas, ki se dojemamo kot individualna bitja. V času koronavirusa, ko je knjiga, sicer spisana leta 2018, izšla, smo se začeli zavedati, kako bistveno bolj smo povezani. Virus je z vsem, kar ga spremlja, zrcalo stanja duha v današnji družbi. Zato s tem, ko gradimo odnos do sebe, dajemo sebi in svetu priložnost za razvoj. Tako prerastemo konflikte, stres, tesnobo, strah, dileme, razočaranja in druge negativne izkušnje, ki v naše telo vnašajo težo in nemir.

 

Temelj knjige Modróko je človek – nov človek, rojen iz starega. Da bi razumeli naše zdajšnje življenje in pot, je potrebno, da vzdigujemo svoje zavedanje. Vprašati se moramo, kako si lahko v času preizkušenj in rasti sami pomagamo. Bodisi na osebni bodisi na poklicni poti. Čas, ki ga živimo, nam je pokazal, da način, na katerega smo večinoma živeli doslej, ne zadovoljuje potreb našega notranjega sveta. Živimo v svetu težkih gospodarskih, političnih, socialnih, okoljevarstvenih, zdravstvenih, osebnih in drugih izzivov, a hkrati tudi v svetu neizmernih priložnosti. Zato je bistveno, da ob tehnologiji, ki nam je na razpolago, v nas obudimo človeka, ki bo prerasel, kar ga omejuje. Da bo znal najti akaške zmožnosti črpanja znanja in dal življenju na Zemlji svetlejšo, naravi bližjo izkušnjo bivanja. Potovanje vase je vedno potovanje v neznano.

 

 

 

 

 

Spremna beseda

Naklonjenost sil

 

Pričakovati bi bilo mogoče, da je pogled, s katerim neko knjigo pospremi na pot njen urednik, „notranji“, a hkrati „zunanji“ – zmožen razmeroma nepristransko vzpostaviti tudi širši kontekst, ki omogoča natančnejši razmislek o njeni vsebini. A če kateri, potem je ta čas „zdaj“ pokazal, da v samem jedru nič ni „zunaj“ in „drugje“, da smo lahko samo „tukaj“ in da je ta nezanesljivi „sedanji“ trenutek edino možno izhodišče, iz katerega lahko – prešibki – govorimo.

 

In kaj je lahko drugega v srcu tega izrekanja kot izrek sam in tisto, kar – dobesedno – izreka? Oziroma da nas to izrekanje vabi, da (se) ob njegovi spremljavi izrekamo še sami, kar bi skoraj lahko poimenovali – dialog? V katerega seveda, tako kot v zbirko izrekov Modróko Glorjane Veber, vstopamo z različnih ravni zavedanja, kar je dobro imeti pred očmi in takoj sprejeti. Kakor tudi, ko vzpostavimo stik z besedilom, občasne metaforične zgostitve in druge jezikovne preskoke, ki v sfero izkustva vtkejo poezijo in nakažejo njuno tesno prepletenost.

 

Tu je še igriva skromnost izrekanja, ki nujno uravnoteži bremena največjih podvigov. In čeprav mi je bilo pri nastajanju knjige Modróko Glorjane Veber dano sodelovati vse do tega trenutka, si kot njeno „usodo“ lahko zamišljam samó potovanje v neznano: a silam, ki so botrovale že njenemu nastanku, gre zaupati in se jim prepustiti. Naj bodo naklonjene tudi bralkam in bralcem. | Gašper Malej

 

40 akašjek

 

. Vrata rešitve so točno tam, kjer so tvoja stopala.

 

. Okoliščine ne spremenijo tega, kar smo.

 

. Kar je potlačeno, sili na površje.

 

. Ne sodi človeških napak, njihovo nezavedanje je najhujša kazen.

 

. Brez delitev noben del ne umanjka.

 

. Zrelo jabolko ti narava sama spusti v naročje.

 

. Ljudje se radi odtujijo od tistih, ki so preveč srečni za njihovo žalost.

 

. Dokler iščeš lastno korist, je tvoja izkušnja ljubezni kalna.

 

. Miruj. Ljubezen ni posel.

 

. Vsak zid ima nad sabo nebo.


. Če med hojo ne slišiš stvarstva, hodiš prehitro.

 

. Razsvetljenje nima trebuha.

 

. Kadar se ne razumemo, se ne poznamo dovolj dobro.

 

. Lepota ne nosi sledov orodja.

 

. Šibkost se ne izkorišča, v šibkost se vlaga.

 

. Iskrenost in sreča sta vedno brez namena.

 

. Ni duše v telesu, telo je v duši.

 

. Bodi raje celota, med déli je vedno nesporazum.

 

. Ljubezen na piedestalu je težje dosegljiva.

 

. Znanje zahteva dokaze in na koncu vojno.

 

. Zabavaj se na svoj račun in ne boš niti dolžnik niti upnik.

 

. Napredek družbe je rezultat dviga zavesti in ne mehaničnih aktivnosti.

 

. Naravna hierarhija ni izkoriščanje podrejenosti ali nadrejenosti, ampak ureditev.

 

. Lastne poti ne najdeš z metanjem polen drugim pod noge.

 

. Več kazni kot ima neka družba, več slabega zgleda ustvarja.

 

. Svet ne čaka, da ga rešimo, svet deluje.

 

. Bolečina v telesu je kot voda v kozarcu. Ko stoji predolgo, zariše rob.

 

. Besede niso sonce, ki ga opisujejo.

 

. Ljubezen ne potrebuje obrambe.

 

. Ničesar si ne lastimo, nam je pa marsikaj dano.

 

. Če nekomu pomenimo nič, mu to čim prej dajmo.

 

. Strpnost do drugih si vzamemo sami.

 

. Dobri izgovori vodijo v slabe poraze.

 

. Podcenjevanje drugih je precenjevanje samega sebe.

 

. Streha se dotika neba ne glede na to, čigava je.

 

. Izbor iz koristoljubja je izbor iz strahu.

 

. Karkoli storimo, je vedno naše.

  

. Kar nisi, se vidi.

 

. Ko ljudje skrbimo drug za drugega, nihče ne krade.

 

. Ni prepovedano ljubiti, ni se prepovedano zahvaliti, ni prepovedano odpuščati, ni prepovedano delati, ni prepovedano sanjati,

  ni se prepovedano truditi, ni prepovedano biti sočuten, nihče nam ni vzel najpomembnejšega.